måndag, mars 31, 2008

HURRA FOR STRILATUN


Så har Seims bygda klart det igjen!! laurdag 29.mars feira dei grendahuset sitt
" Strilatun ". 20 år med entusiasme, kreatvitet, dugnad og frivilleg arbeid. Eg er mektig imponert over det arbeidet bygda har lagt ned i Strilatun. Å feire eit hus er ikkje kvardagskost, sjølv ikkje for ein ordførar! Takk til bygda som står på for innbyggjarane i bygda ja, for mange både i Lindås og heile Nordhordland. Å vere ordførar i Lindås kommune er eit stort privilegium, og ikkje minst få representera på eit så flott og gjennomført arrangement er eg svært glad for. Seimsbygda har gjort og gjer jobben sin, dei står på, gjer seg ikkje. Lukke til med vidare arbeid, og lukke til med å spre dugnadsglede over frivilleg arbeid. De gjer ein kjempejobb.
Fylgjande tekst er frå talen eg hadde til jubilanten.

Kjære jubilant og jubilantar!
Eit hus – eit grendahus fyller 20 år. Gratulera med dagen, gratulera med 20 år.
Strilatun – eit perfekt navn til eit grenda hus. Strilatun fylt av kraft, motivasjon, kreativitet, festglede, song og musikk, barn, ungdom, eldre, nabotreff og helselag. Ja, mang ein aktivitet rommer dette huset.
Eit levande hus kan ein trygt seie, i ei levande bygd SEIM.
Mitt fyrste møte som ny i kommunen i 1995 var bla møte med Strilatun. Eg hadde starta i heimesjukepleien i Alversund og Seim, og skulle ut på mitt fyrste oppdrag til Seimsbygda som sjukepleiar. Hadde pugga litt på kartet, men fekk berre grei beskjed – kjør til Seim – rett forbi Strilatun så er du der!! Ok tenkte eg – Strilatun – kva no det var?? Etter nærare undersøkingar så fann eg ut at Strilatun var altså eit grendahus - og med det som landemerke så blei eg losa rundt alle stader på Seim og omegn.

Jubilanten har romma mang ein lindåsing, og mang ein stril. Ja, også internasjonalt er Strilatun kjent.
Frå Lindås kommune vil eg ynskja til lukke med jubileet 20 år. Kommunestyret i Lindås er så privilegert som har fått ha budsjettmøtet sitt i desember lagt til Strilatun.
Det har vore vanskeleg å finne nøyaktig når tid denne tradisjonen blei innført, men i følge kilder på rådhuset så er det i alle fall rundt 10 år sidan og kanskje meir sidan dette samarbeidet starta. Sjølv fekk eg leie mitt 1.budsjettmøte 13.desember i fjor i dette hus – og vi fekk topp service, alt tilrettelagt, god mat så dette vil vi satse vidare på.

Det skal bu folk i husan. Husan e som folk. Folk treng hus og hus treng folk i all si tid…., synger Kari Bremnes. Og i dette hus er der folk, og folket trenge Strilatun. - Korleis har du det i ditt hus forresten? Korleis står det til? Tru ikkje på ekspertene som vil fortelle deg at dei veit alt så mykje betre. Men det er ein ting vi veit veldig godt når det gjelder motivasjon. Det er at
slike tilstander er smittsomme. Korleis vi sjølv har det smitter over på andre.

Eg håpar at dette huset framleis vil vere ei slik smittekjelde – til motivasjon og glede for mange – langt utover Seimsbygda.

Takk for invitasjonen og lukke til vidare med arbeidet i dette huset!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Home Broker, I hope you enjoy. The address is http://home-broker-brasil.blogspot.com. A hug.

Anonym sa...

Takk for interessant informasjon

Anonym sa...

I inclination not approve on it. I regard as nice post. Specially the title-deed attracted me to be familiar with the sound story.

Anonym sa...

Nice brief and this post helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.

Anonym sa...

Solar eneragy is the future for the planet.
[url=http://www.solarcourses.org/]solar energy facts[/url]