fredag, mai 11, 2007

Eit fargerikt fellesskap

På arbeidsplassen min har vi eit fargerikt fellesskap. Her er mange ulike nasjonaliteter med ulik bakgrunn. Av og til får eg høyre litt om bakgrunnen for at dei er komne til Norge. Fleire fortel om vonde ting, og der er nok mange sår som sikkert aldri blir lægt. Mange har opplevd grusomme ting gjennom krig, undertrykking og fattigdom. Når eg høyrer desse historiane blir eg fylt av takksemd. Ikkje takksemd over det eg høyrer, men over at eg har fått vakse opp i Norge i tryggleik og fred. Vi klarer ikkje setje oss inn i dei grusomme tinga mange av våre nye landsmenn har opplevd, det er for ubegripeleg for min forstand. Krf - Lindås ynskjer eit varmare samfunn, eit samfunn der folk bryr seg. Hovudelementa i verdigrunnlaget til Krf er det kristne menneskesynet, forvaltaransvaret og nestekjærleiken. Krf ynskjer å ta vare på verdigrunnlaget, og arbeide både globalt og lokalt. Vi må gjere vårt til at kløfta mellom fattig og rik minkar. Kvart einskild menneske er verdifullt uansett kor ein kjem ifrå. Eg synes det er givande å arbeide saman med ulike nasjonaliteter, det er faktisk veldig spanande! Så er eg stolt over å vera med i eit parti som tek menneskeverdet på alvor, og har eit verdigrunnlag i bunnen for alt ein gjer. Det er god politikk! Her eg sit no kjenner eg meg priviligert som kan vere ein del av dette fellesskapet. Eg er rett og slett i god stemning..Ja, så er det jo fredag og helg, og då vert ein jo litt oppstemt og glad. Yes - endeleg helg att...Men til slutt : skulle ikkje du og bli ein del av Krf? Eg håpar verkeleg det!

4 kommentarer:

Helge sa...

Flott innlegg Astrid. Du skriv godt

Helge Dyrkolbotn

FR sa...

Flott blogg! Og kanon bra innlegg!

Joakim sa...

Du får bra kommentar tilbake mamma! Det må du ta med deg videre. Jeg vil også si at innlegget ditt er kanon bra! Stolt over at jeg har de samme meningene som deg!! Det er helt sant at vi må jobbe globalt, og nå er det snart valg, da jobber vi lokalt. Viktig å skape et varmere samfunn i Lindås kommune!

Anonym sa...

Hei Astrid! Flott at du knytter hverdagen din opp mot Krf politikken.Jeg er så enig med deg at vi må ta vare på våre nye landsmenn og jobbe for et varmere samfunn. Vi må jobbe for at vårt menneskesyn må få gjennomsyre hvordan vi handler og ikke minst intitusjonene i samfunnet vårt. Hvilken revolusjon det hadde blitt!
Detter er absolutt min motivasjon når det gjelder politisk arbeid.
Stå på! Hilsen Ingrid Danielsen