fredag, mai 04, 2007

Trygg oppvekst

Det er Tivoli i bygda! Born og tenåringar samlast for å prøve dei ulike karusellane. Det er ikkje få kroner som blir brukt i løpet av ei tivoli helg.Når mange nok tenåringar samlast er det lett å bli dradd med på ting ein egentleg ikkje vil. Det er trist å sjå at tenåringar heilt ned i 13 årsalderen bruker alkohol. Er det mangel på vaksenkontakt? Kva er det som gjer at så unge tyr til rus ? Har vi eit trygt og godt oppvekstmiljø i Lindås? Korleis står det til her? KrF – Lindås ynskjer å fokusera på trygg oppvekst med gode læringsarenaer, trygge og sunne fritidsaktiviteter med vaksenkontakt og gode forbilder. Vi treng arenaer i bygdene våre, opne
idrettshallar der born og unge kan boltre seg i fysisk aktivitet…Eg har ikkje alle svara på korleis vi kan få dette til, men eg vil gjerne lytte til dei mange frivillege som tek ansvar for borna våre og dei unge. Dei sit på mykje kompetanse og dei gjer ein kjempeinnsats. Eg ynskjer å vere med å utvikle tilbodet som vi har i Lindås kommune. KrF – Lindås vil ta oppvekstvilkåra på alvor, for det er dei mjuke verdiane som skal prege vår politikk.

3 kommentarer:

Byrknes sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Byrknes sa...

Steike, du e ikkje dom! Dette er helt sant, og det er noe vi absolutt må gjøre noe med. Hvordan gjenstår selvfølgelig å se, for i dagens samfunn så tror unge at de har så god kontroll at de ikke ønsker trygghet hos foreldrene, og de er ikke helt ute etter synspunktet til den voksne.

hmmm, trur nesten eg må få lagd meg ein egen blogg snart =)

Byrknes sa...

No har eg foresten lagd blogg!
www.byrknes.blogspot.com